اَرَد جوان

سایت علمی ،فرهنگی ، خبری و تاریخی بخش ارد

اَرَد جوان

سایت علمی ،فرهنگی ، خبری و تاریخی بخش ارد

اَرَد جوان
پیام های کوتاه
طبقه بندی موضوعی

در ایران بعد از انقلاب اسلامی روزهای ماندگار تلخ و شیرینی چون پیروزی شکوهمند مردم بر طاغوت و رژیم گذشته در روز 22 بهمن سال 1357، 31 شهریور ماه سال 1359 حمله عراق به ایران، سوم خرداد روز آزادسازی خرمشهر، 14 خرداد سال 1368 روز رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی و 9 دی ماه 1388 روز بصیرت و میثاق با ولایت از جمله این روزهاست که سیر اتفاقات مربوط به این روزها باعث شده است تا جاوید بمانند.

آخرین مورد این روزهای ماندگار حماسه 9 دی 1388 بود که در سال‌های اخیر باعث ایجاد وحدتی مثال‌زدنی در بین نیروهای انقلابی و دلسوزان اسلام شد و روز حماسه لقب گرفت.

فارغ از همه مسائل پیرامونی در دنیای سیاست، بررسی ابعاد این نامگذاری می‌تواند در مسیر شناخت این اتفاق تاثیرگذار باشد پس با نگاهی منصفانه آن را مرور می‌کنیم.

حماسه در لغت به معنای امری افتخارآمیز که از روی شجاعت، مهارت و شایستگی انجام شده باشد گفته می‌شود و در محتوای ادبی آن نوعی شعر در وصف پهلوانان که داستان‌های منظوم از نبردها، دلاوری‌ها، افتخارات قومی و نژادی یک ملت را دربر دارد مانند شاهنامۀ فردوسی گفته می‌شود و در زبان لاتین با کلماتی مانند  epic, saga مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بررسی تاریخی و وقایع‌نگاری‌های متعدد در مکتوبات و فضای مجازی داخل و خارج نشان از حضور مردم ایران در قالب تظاهرت روز چهارشنبه9 دی ۱۳۸۸ در واکنش به آشوب و هنجارشکنیهای عده ای در تاسوعا و عاشورای ۱۳۸۸ در تهران و دیگر استان‌های کشور انجام شد.

البته با توجه به پیشینه‌ای که در ابتدای این گزارش عنوان شد، عموم روزهای تاریخی ملت‌ها به فراخور عقاید مذهبی و سیاسی شکل می گیرد، از همین رو حضور مردم ایران در ۹ دی ماه به معنی دفاع از هیچ حزب، گروه و جناحی نبود و شاهد حضور خالص مردم بدون هیچ چشم داشتی بودیم. 
در کنار این مسئله باید این نکته مدنظر قرار گیرد که  در نهم دی ماه کسی برای حمایت از دولت وارد میدان نشد و در دست هیچ فردی تصویری از رئیس‌جمهوری نبود؛ این‌بار خروش مردم  خالصانه برای دفاع از هویت نظام جمهوری اسلامی و دفاع از ولایت فقیه بود. 

اگر از زاویه دیگر به این رویداد تاریخی توجه شود شعارهای ۹ دی، شعارهای همیشگی و کلیشه‌ای نبود، شعارهای جدیدی بود که از پیوند عشق به ولایت، عاشورا، انقلاب و نفرت از دشمنان حریم ولایت به دست آمده بود و این نشان از اعتقادات سیاسی مذهبی مردم یک کشور داشت.

فارغ از همه هیجانات سیاسی نباید این مساله نادیده گرفته شود اتفاقی که در این روز افتاد نشانه اعتماد مردم به نظام جمهوری اسلامی بود، در حالی‌که بسیاری از خواص، نخبگان و مثلا دلسوزان ادعا داشتند اعتماد مردم به نظام از بین رفته است، اما در عمل ثابت شد بعد از گذشت بیش از 30 سال از انقلاب اسلامی همچنان مردم پایبند به اصول اولیه انقلاب سال 57 هستند .

از بعدی دیگر این روز با حضور میلیونی مردم ایران در خیابان‌ها در اوج فضاسازی دشمنان خارجی و داخلی، مسیری بی‌بازگشت به دشمنان این کشور نشان داد که در معادلات آینده سیاسی دشمنان ایران تاثیر جدی داشت و همچنان در هفتمین سالگرد این اتفاق شاهد اثرات آن حضور هستیم.

در مسیر این اتفاقات عموم مردم، که عامل اصلی این رخداد بزرگ بودند، نظرات متفاوتی در محافل از این روز بیان کردند و همچنان  به تحلیل وقایع این روز در سال 88 می‌پردازند که برخی از این نظرات در روزهای اخیر که نزدیک به سالروز این روز تاریخی با این پرسش که "چرا روز 9 دی را روزحماسه نامیدند" جمع‌آوری شد که با هیچ پیشینه و به دور از اعمال نظر شخصی بیانگر واقعیات ذهنی عموم جامعه از آن اتفاق است که این نظرات را با هم مرور می‌کنیم.

۹۷/۱۰/۰۶
محمد رضا رنجبر

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی